۱۳۹۴ خرداد ۲۶, سه‌شنبه

کافه لاته

کافه لاته (به ایتالیایی: caffè e latte)  یکی دیگر از نوشیدنی های قهوه که بر پایه اسپرسو تهیه می شود. کافه لاته ترکیبی از اسپرسو و شیر بخار پز شده  و فوم شیر است که یک سوم آن را اسپرسو و دو سوم دیگر را نیز شیر تشکیل داده است. لاته Latte  در لغت به معنای شیر است و اکثر مردم فکر می کنند این قهوه اختراع ایتالیایی هاست. اما در حقیقت کافه لاته اختراع امریکایی هاست چون کاپوچینو طعم تلخی داشت آنها با اضافه کردن مقدار بیشتری شیر این نوشیدنی را اختراع کردند.

تفاوت کافه لاته و کاپوچینو


تفاوت این دو نوشیدنی در نسبت قهوه به شیر در آن است، در کاپوچینو به مقدار مساوی از قهوه و شیر استفاده میکنند اما در کافه لاته مقدار شیر به دوسوم افزایش یافته است. در کاپوچینو حتما باید از قهوه اسپرسو استفاده کرد اما در لاته اجباری برای استفاده از قهوه نیست.دیگر آن که کف شیری که در کافه لاته موجود است حدود ۱۲ میلی متر است ولی در کاپوچینو کف شیر حدود ۲ سانتی متر است.
قهوه و شیر بخشی از آشپزی اروپا در قرن ۱۷ بوده است. اسپرسو و کافه لاته جزیی از چیزهایی است که در یک صبحانه سنتی یافت می شود.

مواد لازم برای تهیه  کافه لاته:

اسپرسو
شیر ۲% چربی و یا بدون چربی
پودر کاکائو برای تزئین
لیوان شیشه ای بلند با گنجایش ۲۴۰ یا ۳۰۰ میلی لیتر

طرز تهیه کافه لاته :

۱- به وسیله دستگاه اسپرسو یک شات اسپرسو داخل فنجان یا لیوان شیشه ای بریزید.
۲- برای تهیه فوم شیر به صورت دستی میتوانید شیر را در یک شیشه استوانه ای بریزید ( مثل شیشه مربا ) به طوری که حداکثر نصف شیشه پرشود و حدود ۳۰ ثانیه به شدت آن را تکان دهید تا کف کند و سپس در ظرف را برداشته و حدود ۳۰ ثانیه آن را داخل مایکروفر قرار دهید.
۳- پس از یک دقیقه که شیر خنک شد و کف شیر بر روی ظرف آمد با قاشق و با آرامی کف شیر را کنار زده و دو سوم دیگر لیوان را از شیر داخل لیوان شیشه ای بریزید. قهوه با شیر داغ مخلوط خواهد شد.
۴- بعد کف های شیر را به آرامی داخل لیوان بریزید
۵- برای تزئین از خامه و پودر کاکائو می توانید استفاده کنید.



۱۳۹۴ خرداد ۳, یکشنبه

بهترین قهوه فروشی های تهران

معرفی بهترین قهوه فروشی های تهران


قهوه ریو

در شلوغی های خیابان جمهوری بین فروشگاه های بزرگ موبایل و لوازم خانگی یکی از قدیمی ترین قهوه فروشی های تهران نیز به چشم میخورد. حتما اگر شما هم از چهارراه استانبول گذر کنید بوی قهوه ریو رو می شنوید. البته باید این مورد را هم در نظر گرفت که یکی از مواردی که قهوه ریو را به عنوان یکی از بهترین قهوه فروشی های تهران کیفیت محصولات این فروشگاه است. انواع قهوه ترک، قهوه فرانسه، اسپرسو، کاپوچینو و … در این فروشگاه به فروش می رسد. در ویترین این فروشگاه هم میتوانید انواع قهوه جوش ها و آسیاب های دستی قهوه را هم ببینید.

قهوه اِدِنا

یکی دیگر از بهترین قهوه فروشی های تهران قوه ادنا ست که از جمله قهوه فروشی های قدیمی تهران است و  در ضلع شمالی میدان هفت تیر و ابتدای خیابان مفتح شمالی واقع است مغازه ای کوچک که ویترین شلوغی دارد پر از بسته های بزرگ و کوچک قهوه، کاکائو و چای و همین طور قهوه جوش های بزرگ و کوچکی که قیمت آنها روی مقوا نوشته شده و به چشم می خورد. صاحب این مغازه پیرمردی است که قهوه ها را در مغازه خودش آسیاب می کند و در بسته های ۱۰۰ گرمی می فروشد.

قهوه سِت

قهوه ست که در خیابان انقلاب و روبروی خیابان ویلا، بعد از پل کالج قرار دارد و مسیری است که برای رهگذران این منطقه یادآور بوی خوش دانه های قهوه است. حسی که تمام عابران این منطقه رو در بر میگیرد ” آرامش نوشیدن یک فنجان قهوه ”
فروشنده قهوه ست خانمی ارمنی است که در مغازه اش دستگاه بزرگی برای بودادن قهوه قرار داده است و روی پیشخوان مغزه ظرف های شیشه ای که در آنها دانه های قهوه و پودر قهوه به چشم می خورد.

علاوه بر مواردی که در بالا ذکر شد در زیر میتوانید لیست دیگری از بهترین قهوه فروشی های تهران را ملاحظه کنید و برای خرید بهترین قهوه اقدام کنید.



قهوه مارینا
فراوری و فروش انواع قهوه و شکلات خارجی
ادرس: کارگر شمالی ( امیر اباد شمالی ) بالاتر از بمب بنزین جنب خشکبار مقدم

قهوه انیتا
تولید و فراوری قهوه و فروش انواع شکلات خارجی
ادرس : ضلع شمال غربی میدان جمهوری
قهوه ارمن
فراوری وفروش انواع قهوه
ادرس: ابتدای مطهری
قهوه ارام
فروش انواع قهوه و شکلات
ادرس: هفت تیر ابتدای قائم مقام فراهانی

قهوه سناتور

زمینه فعالیت : فراوری وفروش انواع قهوه

آدرس : ناصر خسرو – کوچه مروی
قهوه موکا

زمینه فعالیت : فراوری وفروش انواع قهوه
ادرس : خیابان جمهوری بعد از بل حافظ جنب کافه نادری
قهوه فرزین
زمینه فعالیت : فروش انواع قهوه و شکلات
ادرس : شریعتی جنب سینما فرهنگ

۱۳۹۴ اردیبهشت ۲۹, سه‌شنبه

قهوه فرانسه

قهوه فرانسه بر خلاف نامش در کشور برزیل کشت می شود اما به این دلیل که برای اولین بار مردی فرانسوی به نام آقای ژان پاتیست دو بلوا آن را در فرانسه تهیه کرد به نام قهوه فرانسوی معروف شد.

خصوصیات قهوه فرانسه


دانه های قهوه فرانسه را ۶۰ تا ۷۰ درجه برشته کرده و کمی درشت تر از قهوه اسپرسو  و ترک آسیاب می کنند. این قهوه نسبت به انواع دیگر قهوه چرب تر است و می توان آن را برای چند ساعت گرم نگه داشت . برای درست کردن قهوه فرانسه یا از دستگاه های صنعتی و یا از دستگاه های خانگی ( فرنچ پرس) استفاده می شود. قهوه فرانسه بر خلاف اسپرسو با فشار آماده نمی شود و باید آن  را دم کرد.

میتوانید طرز تهیه قهوه فرانسه را از اینجا بخوانید.

آداب نوشیدن  قهوه فرانسه


قهوه فرانسه را در فنجان بزرگ می نوشند و در کنار آن شیر سرد یا گرم استفاده می کنند. افراد بسته به علاقه و ذائقه خود از شیر استفاده می کنند. در بعضی از کافی شاپ ها شیر را در کنار قهوه به صورت جداگانه می آورند و در بعضی آنرا با قهوه مخلوط می کنند.

قهوه فرانسه مرغوب


برای اینکه بسنجید آیا قهوه فرانسه مرغوبی را تهیه کردید یا خیر، میتوانید مقداری آب روی دانه های قهوه بپاشید. اگر آب روی سطح دانه ها باقی ماند قهوه مرغوب است و اگر جذب شد و یا در مواردی قهوه ته نشین شد بدانید که قهوه اصیلی را تهیه نکرده اید.

تاثیر قهوه سبز بر لاغری

تاثیر قهوه سبز بر لاغری



داروهای زیادی تحت عنوان مکمل های قهوه سبز در بازار عرضه می شوند که مدعی هستند بر کاهش وزن تاثیر می گذارد. این در حالی است که دلیل کاهش وزن در قهوه معمولی وجود کافئین موجود در قهوه است که باعث چربی سوزی در بدن می شود اما قهوه سبز کافئین بسیار کمتری نسبت به قهوه معمولی دارد.

دلیل دیگر این داروهای مکمل که عنوان می شود مواد شیمیایی دیگری مثل کلروژنیک اسید است که طی مطالعات انجام شده کلروژنیک اسید، ضد سنگ صفرا ،کاهش دهنده قند خون و کاهنده فشار خون است و نمی توان با اطمینان گفت که کلروژنیک اسید میتواند باعث کاهش وزن گردد.

با توجه به دو مورد بالا می توان گفت قهوه سبز به تنهایی نمی تواند بر لاغری موثر باشد.

مواد موجود در مکمل های قهوه سبز


اکثر مکمل های قهوه سبز علاوه بر قهوه سبز دارای افزودنی های دیگری هستند که عوارض زیادی را در پی خواهند داشت و نباید فریب این مکمل ها را خورد و شرکت های تولید کننده مکمل های قهوه سبز با افزودن کافئین به آن ها چربی سوزی را تضمین می کنند.

قهوه سبز و بیماری قلبی

قهوه سبز علاوه بر داشتن اثرات مفید زیادی روی در مصرف آن میتواند تاثیرات مخربی را داشته باشد که یکی از مهمترین آن ها احتمال بروز بیماری های قلبی است. کلروژنیک اسید و کافئین موجود در مکمل قهوه سبز میزان هموسیستئین پلاسما را افزایش می‌دهند که افزایش این ماده بیماری قلبی را به همراه دارد. مطالعات نشان می‌دهد که مصرف مقادیر زیادی کلروژنیک اسید در مدت زمان کوتاه باعث افزایش هموسیستئین پلاسما می‌شود. ماده دیگر موجود در قهوه سبز با نام دیترپنس باعث افزایش سطح کلسترول می‌شود و افزایش سطح کلسترول، مستقیماً بر ابتلا به بیماری‌های قلبی مرتبط است.

توجه :

زنان باردار و شیرده بهتر است از خوردن  قهوه سبز خودداری کنند.

افرادی که دچار بیماری های انعقادی هستند از خوردن قهوه  سبز پرهیز کنند.

قهوه سبز از جذب آهن و روی جلوگیری می کند سعی کنید ۲ ساعت پس از نوشیدن قهوه از مکمل های جذب آهن استفاده کنید.

به همراه داروهای ضد دیابت از قهوه سبز استفاده نکنید

۱۳۹۴ اردیبهشت ۲۳, چهارشنبه

برزیل بزرگترین تولید کننده قهوه ی دنیا

برزیل بزرگترین تولید کننده قهوه ی دنیا :  امروزه برزیل به قطب تولید قهوه در جهان شهرت یافته است و  تامین کننده حدود یک سوم قهوه ی جهان را به خود اختصاص داد ه است با این آمار برزیل بزرگترین تولید کننده قهوه در جهان است طوری که در ۱۵۰ سال گذشته این عنوان را به خود اختصاص داد ه است ( بزرگترین تولید کننده قهوه ) مزارع  تحت پوشش قهوه در برزیل در حدود ۲۷۰۰۰ کیلو متر مربع است . مزارع  قهوه در برزیل در ایلات جنوب شرقی میناس گرایس ، سائو پائولو و پارانا که در آنجا شرایط آب و هوای مناسبی برای رشد قهوه فراهم است ،  واقع شده اند .
ما در رابطه با ورود قهوه به برزیل

محصول با ارزش قهوه برای اولین بار در قرن ۱۸ وارد برزیل شد و این کشور در سال ۱۸۴۰ تبدیل به یکی از کشورهای تولید کننده قهوه در جهان شد ، برزیل رویاین محصول برای بالا بردن صادرات کشاورزی خود حساب بزرگی باز کرد و به شدت مزارع تولید قهوه را گسترش داد تا اینکه در سال ۱۹۲۰ با تامین حدود ۸۰ درصد قهوه دنیا ، تبدیل به بزرگترین تولید کننده قهوه | صادر کننده قهوه در جهان شد . اما به دلیل بالا رفتن ارزش جهانی قهوه از سال ۱۹۵۰ تولید قهوه در جهان رشد بالایی پیدا کرد و در نتیجه آمار تولید قهوه در برزیل کمی کاهش یافت ولی با این حال برزیل هم چنان با تولید یک سوم قهوه ی جهان در رتبه اول تولید کننده و صادرکننده قهوه شناحته می شود .

انواع قهوه در برزیل | صنعت قهوه

در سال ۲۰۱۱ برزیل به عنوان رهبر تولید قهوه  سبز در جهان شناخته شد و بعد از آن کشورهای ویتنام ، اندونزی و کلمبیا در رطبه های بعدی تولید قهوه سبز بودند . برزیل در تولید قهوه سبز ، قهوه و قهو فوری بی نظیر است . در سال ۲۰۱۱ کل تولید قهوه در برزیل ۲٫۷ میلیون تن بود که این بیش از دو برابر تولید قهوه در ویتنام است که به عنوان دومین تولید کننده قهوه در جهان شناخته می شود .
در برزیل بیش از ۳٫۵ میلیون نفر در صنعت تولید قهوه مشغول به کار هستند که عمدتا در ماطق روستایی ساکن می باشند . در حدود ۲۲۰۰۰۰ مزرعه قهوه در برزیل وجود دارد که  صنعت تولید قهوه سبز ، قهوه و قهوه فوری را به پیش می رانند .  از شهرهای تولید کننده قهوه  در برزیل می توان به میناس گرایس اشاره کرد که در حدود نیمی از تولید قهوه ی برزیل را تولید می کند .

قهوه ربوستا : 
قهوه ی ربوستا عمدتا دارای بوته های تنومند یا درختچه هایی است که کاه ارتفاعشان به ۱۰ متر نیز می رسد محل رشد این نوع از قهوه در ارتفاع کم و در زیر ۷۰۰ متر در مناطق پر باران است .دانه هایاین نوع از قهوه بیضوی و در اندازه های کوچک تر از نوع عربیکا می باشد . تولید ی قهوه از نوع ربوستا در برزیل در حدود ۳۰ درصد از تولید این کشور را شامل می شود . برزگترین تولید کننده قهوه ربوستا در جهان می تواند ویتنام باشد .

** توجه

از قهوه‌  روبوستا بیشتر در صنایع غذایی برای تولید قهوه‌ های آماده یا  قهوه فوری استفاده می‌شود.

قهوه عربیکا :
قهوه ی عربیکا نیز دارای بوته های کوتاه تر از بوته قهوه ی ربوستا می باشند و در ارتفاع بین ۱۰۰۰ تا ۲۰۰۰ متری و در مناطق بارانی رشد می کنند .دانه های بیضوی این نوع از قهوه کمی بزرگتر از نوع ربوستا می باشد .بیش از ۷۰ در صد تولید قهوه ی برزیل و دنیا از نوع عربیکا می باشد .

** توجه
البته گیاه قهوه و درنتیجه خود قهوه گونه های زیادی دارد و اینکه گیاه در کجا و تحت چه شرایط آب و هوایی رشد کند و چه تکنیکهایی برای تولید قهوه به کار رود ، خود تاثیر زیادی بر روی تولید قهوه و نوع آن خواهد گذاشت.
در شکل زیر می توانید مناطقی از برزیل را که قهوه در آنجا تولید می شود را ببینید :

انواع قهوه : لیبریکا | عربیکا | روبوستا

گیاه قهوه با نام علمی کافیا متعلق به دسته دیگری از گیاهان به نام روبیاسیا  (RUBIACEAE)  می باشد. که این گونه دارای ششصد نوع و ششصد هزار زیر مجموعه است . قهوه به طور کلی دارای سه نوع مختلف تجاری است  به نام های عربیکا و روبوستا  که بیشتر تولید می شوند  و نوع سوم قهوه لیبریکا (LIBERICA) است که به صورت محدود تولید می شود.

قهوه لیبریکا :

در غرب آفریقا و در کشور لیبریا کشت می شود و درخت آن ارای تنه قدرتمندی است که ارتفاع آن به ۱۸ متر هم می رسد. طعم قهوه لیبریکا شبیه به روبوستا است اما طرفدار زیادی ندارد.

قهوه عربیکا :

نوعی از قهوه است که در ارتفاعات جنوب غربی اتیوپی کشت می شود.از قهوه عربیکا به درختچه قهوه عربستان مشهور است و اعتقاد مردم بر این است که قهوه عربیکا اولین بار در عربستان کشت شده است و اولین شواهد معتبر نوشیدن قهوه در اواسط قرن ۱۵ در صومعه صوفی مسلمان در کشور یمن بوده است.

گیاه عریکا دانه هایی صاف دارد و از نظر اندازه از گیاه روبوستا بزرگتر و از گیاه لیبریکا کوچکتر است. قهوه عربیکا عطر و طعم فوق العاده ای دارند و نسبت به گونه های دیگر قهوه از کافئین کمتری برخوردار است.



قهوه عربیکا قیمت بالاتری نسبت به روبوستا دارد و دلیل آن حساس بودن گیاه عربیکا و آسیب پذیری آن در برابر آفت هاست است.

قهوه روبوستا :
گیاه روبوستا بوته هایی تنومند دارد که ارتفاع آن ها به ۱۰ متر هم می رسد و در کشور ویتنام کشت می شود و در مناطق کم ارتفاع می روید و دانه های گیاه روبوستا به شکل بیضی و کوچکتر از عربیکا هستند.

دانه های قهوه روبوستا عطر چندانی ندارند بر خلاف عربیکا، اما از میزان زیادی کافئین برخوردارند و طعم تلخی دارند. از قهوه روبوستا برای تهیه قهوه فوری استفاده می کنند و همچنین دانه های قهوه روبوستا را برای تهیه اسپرسوی غلیظ ایتالیایی استفاده می کنند.

۱۳۹۴ اردیبهشت ۱۸, جمعه

۹ قانون طلایی برای تهیه قهوه

شیوه‌های تهیه قهوه زیاد است و این‌طور هم نیست که همه بتوانند با تنها یک روش به آن طعم و بوی قهوه‌ دل‌خواه‌شان برسند. ریزه‌کاری‌هایی که باید برای درست کردن قهوه دانست به شما این تجربه را می‌دهد که به قهوه‌ مطلوب‌تان برسید.

اول از همه دم کردن قهوه به میزان نیاز شما در آن لحظه بسیار بستگی دارد. این‌که شما قهوه را به عنوان نوشیدنی صبحگاهی می‌خواهید یا یک فنجان کاپوچینو برای عصر یا یک شات اسپرسو برای سر شب که قوا تازه کنید. حتا میزان سنگین یا سبک بودن قهوه هم برای دم کردنش مهم است.

نیز ببینید ~ نکاتی برای درست کردن قهوه

کیفیت و مزه قهوه نه تنها به شیوه آماده کردن آن مربوط است، بلکه به نوع دانه‌های قهوه‌ای که انتخاب کرده‌اید هم بستگی دارد. برای مثال این مهم است که قهوه محصول کدام کشور است و از کدام منطقه و از چه نوع درخت قهوه برداشت شده؛ یا ممکن است از محصول چندین کشور و منطقه ترکیب شده باشد. بعد از انتخاب نوع قهوه به این مساله هم دقت کنید که میزان آسیاب باید متناسب با روش تهیه قهوه باشد.

۱ – ابزار و تجهیزات

پیش از هر کاری مطمئن شوید که تمامی وسایل تهیه قهوه تمیز هستند. آن‌ها را با آب بشویید و با دستمال کامل خشک کنید. دقت کنید باقی مانده‌ قهوه‌ قبلی در دستگاه نمانده باشد؛ چرا که پس‌مانده‌ها طعم قهوه‌ جدید را تلخ و ترشیده می‌کند.

نیز ببینید ~ با انواع روش‌های تهیه‌ی قهوه آشنا شوید

۲ – قهوه تازه

اگر می‌توانید قهوه‌ تازه روست‌شده بخرید. دم کردن قهوه‌ تازه روست‌شده حتما به شما یک فنجان قهوه بی‌نظیر خواهد داد. بهتر است بسته‌های کوچک قهوه بخرید، شاید برای مصرف یک هفته تا دو هفته خیلی ایده‌آل باشد. قهوه مانده بو و طعم تازگی نخواهد داد.

۳ – درست آسیاب کنید

توصیه ما این است که دانه روست‌شده قهوه خریداری کرده و هر بار پیش از مصرف خودتان آسیاب کنید. دستگاه‌های آسیاب مخصوص قهوه این خوبی را دارد که دانه‌های قهوه در آن همه به یک اندازه خرد می‌شوند. اما در آسیاب‌های معمولی آشپزخانه ممکن است برخی دانه‌ها کمتر از بقیه خرد شوند و یک‌دستی لازم را به‌دست ندهد.

اگر در منزل آسیاب قهوه ندارید٬ توصیه می‌شود هنگام خرید قهوه از فروشنده بخواهید که بر اساس روشی که قهوه تهیه می‌کنید، آن‌را برایتان آسیاب کند
هرگز این نکته را دست کم نگیرید که اندازه دانه‌های آسیاب‌شده قهوه چقدر بر مزه قهوه تاثیر می‌گذارد. اگر قهوه شما زیاد تلخ‌مزه است، بدانید که دانه‌های قهوه زیادی آسیاب شده و اگر حس می‌کنید بی‌مزه است، معلوم است دانه‌ها درشت‌درشت خرد شده‌اند. اگر در منزل آسیاب قهوه ندارید٬ توصیه می‌شود هنگام خرید قهوه از فروشنده بخواهید که بر اساس روشی که قهوه تهیه می‌کنید، آن‌را برایتان آسیاب کند. چون اندازه آسیاب کردن دانه قهوه با شیوه تهیه آن ارتباط دارد. مثلا درجه آسیاب در قهوه فرانسه که با فرنچ‌ پرس درست می‌کنید و کلا همه انواع روش‌های فیلتری باید متوسط و در موکاپات یا قهوه روی گاز و دستگاه‌های اسپرسوساز باید کاملا ریز باشد.

پیش از ریختن قهوه در دستگاه، می‌توانید دانه‌های ریز آن را با دست بمالید تا تفاوت اندازه آن‌ها را حس کنید. به هر حال هرچه دانه‌های قهوه یک‌دست‌تر آسیاب شوند، قهوه بهتری دم خواهد شد.

شاید بدیهی به‌نظر برسد؛ اما هرگز از قهوه دم‌شده، برای بار دوم استفاده نکنید. طعم و بوی ناب قهوه همان بار اول که دم کشید، وارد فنجان می‌شود و بار بعدی تنها یک تلخی نامطبوع خواهد داشت.

۴ – آب

آبی که برای دم کردن قهوه به کار می‌برید در کیفیت نهایی بسیار اهمیت دارد. اگر مزه آب شیر را دوست ندارید از آب معدنی یا آب فیلتر شده استفاده کنید. آب‌های شهری می‌توانند مزه قهوه را بد کنند. دست‌کم بگذارید چند ثانیه آب شیر برود و بعد قوری را پر کنید. یادتان باشد برای دم کردن قهوه بهتر است از آب سرد استفاده کرد. همچنین آب مقطر، آب مناسبی برای قهوه نیست.

۵ – نسبت قهوه و آب

به طور کلی گفته می‌شود در ازای هر یک تا دو قاشق غذاخوری قهوه آسیاب شده، باید چیزی حدود ۱۷۰ میلی‌لیتر آب استفاده کرد. اما اگر از دستگاه‌های قهوه‌ساز استفاده می‌کنید، می‌توانید با پیمانه آن و درجه‌های روی قوری این مقدار را محاسبه کنید. البته میزان ریختن قهوه به نیاز همان زمان شما هم مربوط است که بخواهید قهوه سنگینی بنوشید یا نه. آب زیاد قهوه را بی‌مزه می‌کند و آب کم هم قهوه را غلیظ و بیش از اندازه تلخ.

۶ – درجه حرارت آب هنگام دم کردن

اگر از روش‌های تهیه قهوه سرد چشم‌پوشی کنیم٬ برای تهیه قهوه به‌روش دستی-قطره‌ای یا فرنچ پرس٬ باید از آب نزدیک به نقطه جوش استفاده شود تا عصاره قهوه به‌خوبی استخراج شود. اگر آب به اندازه کافی داغ نباشد، تلخی و طعم واقعی قهوه بیرون نمی‌آید و اگر بیش از حد داغ باشد، از کیفیت مزه قهوه کاسته خواهد شد. اگر از روش‌های دستی استفاده می‌کنید، بگذارید آب به دمای جوش برسد؛ حرارت زیر آب را خاموش کنید و یک دقیقه صبر کنید و سپس آن را روی قهوه آسیاب شده بریزید تا دم بکشد. شاید این شیوه نزدیک به شیوه چای دم کردن به سبک ما ایرانی‌ها باشد.

۷ – زمان دم کردن

یکی دیگر از موارد مهم در دم کردن یک قهوه خوب، مدت زمان درگیر بودن آب با دانه‌های قهوه است. این مدت زمان از آن جهت اهمیت دارد که روی مزه و بوی قهوه کاملا اثرگذار است. در سیستم‌های قطره‌چکانی، مدت زمان گذشتن آب از روی قهوه، تقریبا پنج دقیقه است. اگر از روش‌های دستی قطره‌ای-فیلتری استفاده می‌کنید، دو تا چهار دقیقه زمان لازم دارید. اما زمان استخراج اسپرسو – همان‌طور که از نامش پیداست – بسیار کوتاه است؛ حدود ۲۰ تا ۳۰ ثانیه.

اگر مزه قهوه دم شده دل‌خواه‌تان نیست، ممکن است مدت زمان طولانی شده و آب بیش از حد عصاره قهوه را کشیده. یا ممکن است خیلی سریع آب از قهوه گذشته و به‌درستی نتوانسته مزه و طعم تلخ قهوه را در بیاورد. چند بار امتحان کنید تا ببینید بسته به نوع قهوه و نوع دستگاهی که استفاده می‌کنید، دم کشیدن چه مدت وقت می‌خواهد. چیزی که مسلم است این است که در نهایت «شما» باید از نتیجه کار راضی باشید.

۸ – پس از دم کردن قهوه

قهوه آماده شده را در یک ماگ یا فنجانِ از پیش‌ْ گرم شده بریزید. قهوه‌ی تازه‌درست‌شده اگر همان زمان نوشیده نشود، مزه اولیه‌اش را از دست می‌دهد؛ پس بهتر است به اندازه درست کنید و بلافاصله بنوشید. اگر می‌خواهید برای مدت کمی قهوه را نگه دارید، آن را روی حرارتی حدود ۸۰ درجه گرم نگه دارید. متاسفانه مزه قهوه دم‌شده که در قوری با دستگاه‌های برقی گرم نگه داشته می‌شوند خیلی سریع پخته و تلخ می‌شود که غالبا قابل استفاده هم نخواهد بود. حداکثر زمان برای نگه داشتن قهوه دم‌شده ۴۵ دقیقه است. پس از آن٬ انتظار قهوه خوش‌‌طعم و بو را نداشته باشید. این را هم یادتان باشد که هرگز قهوه را دوباره گرم نکنید؛ یکی دیگر دم کنید.

۹ – از قهوه لذت ببرید

پیش از نوشیدن قهوه، فنجان یا ماگ را به سمت بینی خود ببرید و از بوی خوش قهوه لذت ببرید. از بوی آن به مزه آن توجه کنید. بوی قهوه‌هایی که می‌خورید را با هم مقایسه کنید. به شیوه‌های آسیاب کردن و دم کردن قهوه دقت کنید تا تفاوت‌های میان آن‌ها را دریابید. بدین طریق می‌توانید میزان تازگی و اثری که روی طعم قهوه می‌گذارد را تشخیص دهید.

منبع :http://icoff.ee/